Иво Недялков: Схемата за ”Химко-Враца” беше нарисувана на кръчмарска салфетка

Иво Недялков: Схемата за ”Химко-Враца” беше нарисувана на кръчмарска салфетка Андрей Луканов е казвал репликата „Господа, назначавам ви за милионери“ и на други срещи. След това изречението беше извадено от контекста. Тогава решение се сведе едно решение на Политбюро, като се промени икономическия ред в страната, заяви бизнесменът Иво Недялков по БТВ.
На въпросната среща присъстваха партиен и стопански актив. Имена не искам да споменавам, защото те тръгнаха да отричат. Излиза, че едва ли не аз раздухвам този случай. 17 млн . лева съм теглил креди и не съм се отчитал на никого. Никаква гаранция не съм давал. Преведоха ми ги от банката. Кредитът беше левов, но връщаш 1/10-та. Всички далавери са заченати от политиците. Винаги си оставят законови вратички, откъдето да се промушат.
Списъкът, ако е някакво проучване на богатството, това е малка част, която те са притежавали. Сумите са били много повече, от това, което пише вътре. Вероятно е правена рекапитулация на кого може да се разчита. Продължително време е работено но този списък, може би две години. Обикновено такива списъци се правят при финансова схема кой с колко ще участва. Схеми съм виждал и на кръчмарски салфетки. Така нашия  „Химко- Враца“ беше разпределен на салфетка. Ясно е докъде стигнаха нещата-предприятието го няма. Имаше предприятия, които бяха набелязани да бъдат приватизирани с цел да бъдат ликвидирани.
Сега на арестуваните ще им скъсат нервите. Дано да да има годни доказателства, да не дават хората една трета от живота си, за да доказват, че са невинни. Прокуратурата трябва да се насочат към добре доказани обвинения. По отношение на приватизацията трябва да се пристъпи по друг начин. Няма как да върнем давността назад. Трябва да има пълно разсекретяване и да се изведат всички данни от този период, за да се види кой с кого и какво е направил.
31.05.2020, 20:10 часа
4558 1
Коментари

ясно

31.05.2020, 22:27 часа
Ама то ми звучи като в оня виц-мнението е като гъза, всеки го има , ама си е само негово за употреба- та така и господина-приказва , ама и той си знае за интереса!
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha