"Пирогов" изписва последните пациенти, болни от COVID-19, медиците в болницата ще получат заплатите си

"Пирогов" изписва последните пациенти, болни от COVID-19, медиците в болницата ще получат заплатите си „Парите, които трябва да получат работещите, са за заплатите за април. Трябва да се знае, че Касата изплаща 100% от изработеното за април. Днес ще имат пари. До 10 часа ще постъпят парите по сметката на болницата и след това ще бъдат преразпределени по сметките на работещите”, заяви директорът на „Пирогов” проф. Асен Балтов.
По думите му причината е, че болницата получава парите си от НЗОК на части заради кризата с коронавируса, а вторият транш е направен от Касата в последния възможен момент в петък на обяд и парите не са постъпили още по сметката на болницата. „По принцип работещите в болницата трябва да получат възнагражденията си между 25-то и 30-то число на месеца”, каза още Балтов
„Надявам се това да се случва за последно. Мисля, че вече ще има по-добра организация при надзора на Касата, защото иначе следващия месец ще последва същото”, посочи той. И допълни: „Един ден закъснение не е чак такъв проблем”.
Според него до 50% по-малко е била дейността на болницата през април и май. „Риск за заплатите няма", подчерта още директорът на болницата.
Относно 13-годишното момиче, което беше бито от десет нейни съученички в Южния парк и след това постъпи в „Пирогов", Балтов коментира: „Това момиче постъпва за трети път при нас в рамките на три месеца. Винаги е ставало дума за такива битки. Не мога да обясня какъв е казусът в момента. Имала е рана в областта на устните. Обработена е и е освободена".
"Пирогов" изписва последните двама болни от коронавирус, които са в COVID-клиниката в болницата. С това приключва лечението на 156 лежащо болни, от които 36 са били в реанимация. Това съобщи пред БНТ днес изпълнителният директор на "Пирогов" проф. Асен Балтов.
01.06.2020, 10:38 часа
349 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha