Община Вършец награждава абитуриенти, вижте кои са те

Община Вършец награждава абитуриенти, вижте кои са те Осем зрелостници от Вършец ще получат парични награди от Община Вършец. Подкрепата е заради отличен успех на ученици от XII "б" клас в СУ "Иван Вазов".
По внесена докладна от общинския съветник Адрияна Николова Николова, председател на Постоянната комисия по образование, култура и младежки дейности, Общински съвет Вършец гласува отпускането на 1000 лева за абитуриентите, показали отличен успех за целия курс на обучение. Средствата се отпускат от бюджета на ОбС – Вършец.
С пълно отличие завършват двама ученици - Биляна Сашова Борисова и Борис Андрианов Горанов. Те ще получат по 200 лева. Шестима абитуриенти са с отличен  успех /над 5.50/, те ще получат сумата от 150 лева. Това са Александър Кирилов Ангелов, Доброслав Василев Иванов, Ивелин Йорданов Грозданов, Петър Ангелов Апостолов, Тамара Светославова Чавдарова, Фабиана Махайлова Върбанова.
"Щастливи сме, че в тези времена можем да се похвалим с такива добри и старателни млади хора. Надявам се, че след завършване на висшето си образование, те ще се върнат в родния край и ще работят за неговия напредък" – коментира кметът Иван Лазаров.
Наградите ще бъдат връчени официално на отличниците абитуриенти.
01.06.2020, 11:28 часа
1592 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha