Елена Гунчева: 20% като политика на мутромонархията

Елена Гунчева: 20% като политика на мутромонархията Леко съм разочарована от Васил от Дубай. Че той каза това, което отдавна знам. И повечето българи знаят – няма бизнес в България, който да печели и мутромонархията да не го е притиснала за редовни отчисления за „защита и спокойствие“. Ноторен факт – всеки, който иска да прави сериозен бизнес, си плаща на мафията, която управлява държавата. И колкото е по-голям бизнеса, толкова и лептата е по-сериозна.
Списъкът на прокуратурата от миналия ден може и да е от книгата на Григор Лилов. Но аз съм виждала подобни. С колко бизнесменът трябва да се откупи. Или съответно колко задържа за себе си за определени сделки и схеми и колко изпраща нагоре – към черната партийна каса или към определен политик. Виждала съм и списъци на общински съвети – за да ти мине някоя сделка, на коя група по колко трябва да платиш.
Бизнесмените знаят, че няма на кого да се оплачат – прокуратурата е бухалката на мафията и ще ги попилее тях, ако нададат глас – естествено, ако не претърпят странен инцидент още докато внасят сигнала. И ще ги подпукат всички държавни институции – НАП, прокуратура, Инспекция по труда, РИОСВ, общини и кой ли още не. Много са задружни, когато трябва да си пазят трапезата.
Както казах – човеци в политиката няма. Има озверели от алчност хиени, за които добро, правилно и обществено полезно са думи, които трябва да ги търсят в тълковния речник. Толкова са свикнали три десетилетия да крадат и упражняват терор безнаказано, че дори не се прикриват вече.
Откъде мислите, че политиците имат пари за лъскавите си парцалки, струващи хиляди евро, за лъскавите джипове и имения? За воаяжите по екзотични почивки? Някак си не се връзват нито със заплатите им, нито с имотното им състояние, което са декларирали. Никого ли не впечатлява луксозният начин на живот, който не се обяснява с легалните пари, които получават?
България е страна на процентите. На корупцията. На държавния терор върху несъгласните и бизнеса. Няма независима институция. Няма контролни органи. Няма прокуратура и съд. Няма и европейски институции, защото там знаят какво се случва тук и не само го позволяват, но и го насърчават, защото това е изгодно на големите западни европейски държави.
Та, някой нещо неразбрал??? И някои подскачат като не особено умни ярета, като им увеличат пенсиите са 20 лева или заплатите с 50 лева. Или им подхвърлят по някой лев помощ. А всъщност тези, които са на власт, всеки месец прибират пари, които ще стигнат доживот на средностатическо българско семейство!
Затова стига с илюзиите. Живеем в мутромонархия, в която справедливост и контрол няма. Защото го позволихме. И никой доброволно няма да напусне трапезата с кокалите, до която го допуснахме.

Елена Гунчева, фейсбук
01.06.2020, 16:33 часа
3464 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha