СЗО: Случаите на коронавирус нарастват в Източна Европа и Русия, в Западна Европа намаляват

СЗО: Случаите на коронавирус нарастват в Източна Европа и Русия, в Западна Европа намаляват Новорегистрираните случаи на Covid-19, установени за денонощие, намаляват устойчиво в Западна Европа, но в Източна Европа и в Русия картината е различна, обяви днес Световната здравна организация, цитирана от Ройтерс.
На брифинг говорителката на СЗО Маргарет Харис каза, че "в момента в Европа, в Западна Европа, наблюдаваме постоянно намаление. Не е скоростно, но има постоянно намаление на новите случаи, регистрирани в рамките на 24 часа. Така че, това означава че броят на новите случаи все още е значителен, но броят на спада, с изключение на Русия и Източна Европа, където все още се наблюдава увеличение".
Русия съобщи за 423 741 случая, което я нарежда на трето място в света по общ брой на заразени, а починалите от Covid-19 са 5 037.
Харис каза, че няма информация дали все още се водят разговори с администрацията на американския президент Доналд Тръмп. Миналия петък той обяви, че се оттегля от агенцията на ООН заради начина й на действие по време на пандемията.
"Нямам информация дали сме били официално уведомени", добави говорителката на СЗО.
02.06.2020, 16:29 часа
407 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha