Последен облачен ден, от утре слънцето ще ни радва

Последен облачен ден, от утре слънцето ще ни радва Днес преди обяд ще е предимно слънчево. След обяд ще се развива купеста облачност и на отделни места в планинските райони ще превали краткотраен дъжд. Ще продължи да духа слаб северозападен вятър, който до вечерта ще се ориентира от юг-югозапад. Дневните температури ще останат почти без промяна и максималните ще са предимно между 18 и 23 градуса.
Атмосферното налягане е по-ниско от средното за юни и слабо ще се понижи.
По Черноморието преди обяд ще преобладава слънчево време. След обяд ще се развива купеста облачност. Ще продължи да духа слаб северозападен вятър, който до вечерта ще се ориентира от югозапад. Максималните температури ще са между 18 и 21 градуса. Вълнението на морето ще е 1-2 бала. Температурата на морската вода е 16-18 градуса.
Над планините облачността ще е променлива, купеста и купесто-дъждовна и след обяд на много места ще превали дъжд, над 2000 метра - сняг. Ще духа умерен до силен северозападен вятър. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около 11 градуса, на 2000 метра - около 5 градуса.
В четвъртък и петък температурите бързо и съществено ще се повишат и през втория ден максималните ще бъдат между 27 и 32 градуса, малко по-ниски ще остават по Черноморието. Ще бъде предимно слънчево. Купеста облачност ще се развива в следобедните часове в четвъртък, но вероятността за валежи е малка.
В петък ще бъде с висока и средна облачност, по-значителна над западната половина от страната. В Източна България и в районите, разположени в близост до северните склонове на планините, вятърът от юг-югозапад ще се усили.
03.06.2020, 08:02 часа
580 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha