Обсъдиха охраната на селскостопанската продукция в Монтана

Обсъдиха охраната на селскостопанската продукция в Монтана

Срещи с кметове, земеделски производители, охранителни фирми, провеждане на полицейски операции са част от предприетите мерки от областната дирекция на МВР Монтана за опазването на селскостопанската продукция
В изпълнение на мероприятията, планирани за ограничаване и предотвратяване на престъпни посегателства и палежи на селскостопанска продукция, през месец май служителите на полицията в Монтана са провели 50 срещи с кметове, 35 срещи с представител на земеделски кооперации и земеделски производители и 2 срещи с частни охранителни фирми. На тях са обсъдени мерките и начините за охраната на складовите бази, в които се съхранява продукцията. От старта на кампанията в полицейската дирекция са регистрирани 3 кражби на 160 кг люцерново семе в село Добри Дол. Извършителите са установени, а суровината върната на собственика. През май Районно управление - Лом изяснява спор за неправомерно ползване на земеделски имоти в село Сталийска махала.
И тази година действията по опазване на обществения ред и противодействието на престъпността в земеделските райони се осъществяват от екипи на Зонално Жандармерийско Управление- Монтана, Граничен Полицейски Участък - Чипровци и 4-те Районни управления в областта. Полицейските наряди извършват обходи на земеделските територии в малките населени места и вилни зони, а полицейските инспектори инструктират полските пазачи, ангажирани с охраната от кметовете по места.
Специализирана полицейска операция с участието и на други контролни органи е проведена през май на територията на област Монтана. В хода на акцията са извършени проверки на 233 пътни превозни средства, глобени са 28 нарушители на ЗДвП. Продължава засиленият контрол на извънгабаритната земеделска техника и прикачения към нея инвентар и ремаркета, обозначаването им със светлинна сигнализация и светлоотразителни елементи, както и наличието на необходимия брой съпроводителни автомобили. Полицейските екипи следят и за опазването на околната среда от всички участници в движението по пътищата и за укрепването на превозваните товари.
11 земеделски кооперации, складове и други обекти в региона, 2 фирми, търгуващи със селскостопанска продукция и 13 лица от криминалния контингент, склонни към извършване на стопански престъпления, са проверени още през предходния месец. До края на кампанията по опазване на селскостопанската продукция ОДМВР Монтана е планирала още съвместни проверки с органите на Министерство на земеделието и храните, Комисия за защита на потребителите, Изпълнителна агенция по горите, Държавна комисия за стокови борси и тържища и Териториалната дирекция на НАП.

04.06.2020, 09:45 часа
1269 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha