Мая Манолова дава на съд Валери Симеонов

Мая Манолова дава на съд Валери Симеонов Мая Манолова подема мощна съдебна кампания срещу Валери Симеонов и "кафявите медии" заради твърденията, че хазартният бос Васил Божков е финансирал кампанията й за кметските избори в София миналата година. 
След като вчера Симеонов даде гласност на този слух, бившият омбудсман категорично го опроверга и заяви, че това е гнусна лъжа. И едновременно с това даде заявка да направи политически проект, отделно от платформата "Изправи се.БГ", за да премери сили с ГЕРБ на следващите парламентарни избори. 
"За лъжите, изречени днес, по време на изявлението му в Народното събрание, давам на съд Валери Симеонов, председател на НФСБ и зам.-председател на парламента.
Категорично подчертавам, че изявлението на Валери Симеонов, че бизнесменът Васил Божков е финансирал кампанията ми за кмет на София, е лъжа и не отговаря на истината.
Подчертавам, че по никакъв начин думите му не отговарят на фактите, свързани с финансирането на кампанията ми, отчетена съгласно изискванията на закона.
В твърденията на Валери Симеонов няма не само истина, но е и елементарна логика. Не е ясно защо бизнесмен, получил пълно обслужване от управляващата партия ГЕРБ, би финансирал мен, при положение, че кандидатът на обслужващата го партия бе Йорданка Фандъкова", заяви Манолова. 
04.06.2020, 12:18 часа
1075 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha