15 души са задържани при специализирана акция в Петрич

15 души са задържани при специализирана акция в Петрич Под ръководството на Окръжна прокуратура – Благоевград, на територията на Петрич, се е провела специализирана полицейска акция по линия на противодействие на битовата престъпност. Това съобщиха от пресцентъра на Апелативна прокуратура - София. В нея са участвали служители от сектор „Противодействие на криминалната престъпност“, специализирани полицейски сили в отдел „Охранителна полиция“ при Областна дирекция на МВР - Благоевград, Районното управление на МВР - Петрич и Дирекция „Жандармерия“.
Проверени са били 123 моторни превозни средства и 147 лица. По Закона за МВР за срок до 24 часа са били задържани 15 лица, от които 7 са били привлечени към наказателна отговорност. Обект на проверката са били и 6 места за обществен подслон и 8 заложни къщи. Съставени са били 14 акта за установени административни нарушения и са били издадени 36 фиша по Закона за движението по пътищата.
В резултат на извършените действия, към настоящия момент е образувано досъдебно производство за престъпление по чл. 354в, ал. 1 от НК – незаконно засяване и отглеждане на растения от рода на конопа. Двадесет броя от тях са били открити и иззети в частен имот в Петрич.
04.06.2020, 13:29 часа
220 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha