Чудо! Бебе оцеля след месец в кома заради COVID-19

Чудо! Бебе оцеля след месец в кома заради COVID-19 Родителите на 5-месечно бебе в Бразилия наричат оздравяването му „чудо“. Детето беше изписано от болница и се прибра в дома си, след като беше 32 дни в кома заради коронавирус. Само няколко месеца след раждането си Дом Андраде е тестван положително за COVID-19 в болницата Pro-Cardiaco в Рио де Жанейро.
„Той имаше затруднения с дишането, затова лекарите мислеха, че е с бактериална инфекция“. Но лекарствата не подействаха и той се влоши. След това аз и съпругата ми решихиме да го отведем в друга болница, където да бъде тестван. Беше коронавирус“, разказа бащата на момченцето Вагнер Андраде пред CNN.
Семейство Андраде вярва, че оздравяването на сина им е „чудо“. Остава неясно как детето се е заразило с вируса, но родителите смятат, че това може да е станало след посещение при роднини. 
"Преживяхме магичен момент, когато той беше изписан, защото на моменти мислехме, че никога няма да го приберем у дома. Да излезем навън със сина си на ръце беше невероятно", разказва майката.
Дом ще отпразнува шест месеца от раждането си на 14 юни. Той ще бъде поздравен от роднините си онлайн.
04.06.2020, 14:19 часа
684 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha