Видин изпрати в последния му път починалия от COVID-19 лекар

Видин изпрати в последния му път починалия от COVID-19 лекар

Във Видин днес бе погребан починалият във вторник в столична болница д-р Борислав Иванов. На поклонението на невролога се събраха десетки негови колеги , близки и познати от родното му сeло Връв, както и много негови бивши пациенти, на които той е помогнал.
Д-р Иванов се пенсионирал отдавна след дългогодишна работа в неврологичното отделение на видинската болница „Св. Петка” и открил свой частен кабинет в града. Когато непосредствено преди епидемията неврологичното отделение на болницата остана без медицински персонал и спря да приема пациенти, 77-годишният д-р Иванов се върна на работа там за да бъде полезен с опита и знанията си.
В разгара не епидемията с коронавируса в средата на април д-р Иванов се заразява и първоначално е лекуван във видинската болница, а след като състоянието му се влошава, е приет в столичната „Св.Ана”. Както съобщиха от лекарския съюз, видинския невролог стана третата жертва сред лекарите, борещи се със заразата у нас.
„Д-р Иванов ни напусна, но с достойнство се бори на първа линия и изпълняваше своя професионален и морален дълг. Поклон пред неговата всеотдайност и смелост. Светла му памет!“, написаха в некролога му неговите колеги от цялата страна.

04.06.2020, 16:38 часа
1128 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha