Русия отбелязва Деня на Пушкин в онлайн формат

Русия отбелязва Деня на Пушкин в онлайн формат Денят на Пушкин, честван на датата от рождението на именития поет, тази година се отбелязва в Русия за първи път в онлайн формат заради ограниченията заради коронавируса, предаде ТАСС.
Театри, музеи и други културни учреждения ще предложат на зрителите в интернет записи на спектакли, концерти, виртуални екскурзии.
Деня от рождението на поета отбелязва и Държавният музей "А. С. Пушкин" в Москва с мащабен тематичен маратон. "През целия ден очакваме поздравления и включвания от наши приятели", сподели на пресконференция директорът на музея Евгений Богатырев. Каква роля е изиграло в живота им творчеството на Пушкин ще разкажат директори на музеи, творци, скулптори, писатели.
Междувременно ТАСС съобщи, че стихове на Пушкин са звучали на руски и иврит в дом на улица на името на поета в най-стария квартал на Тел Авив, Израел - Яфо. Всички участници в проявата са носили маски и ръкавици съобразно указанията за предотвратяване на разпространението на коронавируса.
06.06.2020, 14:10 часа
139 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha