Един нов случай на коронавирус в Сърница, общо 15 души са заразените

Един нов случай на коронавирус в Сърница, общо 15 души са заразените В Сърница се очакват резултати от пробите на още 50 души, които са контактни на потвърдените вече 15 носители на инфекцията. Сред тях има работници и от предприятие в Доспат.
От 22-ма изследвани през последното денонощие само една е положителната проба за COVID-19. Новозаразеният е мъж на 40 години от град Сърница. Той е в добро общо състояние.
Повечето от заразените към момента общо 15 души са на домашно лечение, а повечето нямат и сериозна симптоматика, увери кметът на Сърница Неби Бозов, който се е самоизолирал, тъй като е контактувал с вече заразени общински служителки. Сградата на общината в затворена за пълна дезинфекция, която вече е извършена и се очаква да започне нормалният режим на работа в понеделник.
Изключително спокойна е обстановката в Сърница, продължава обаче да се търси източника на заразата. Към момента общо заболелите са 15 души.
Първите наблюдения обаче показват, че най-вероятно става въпрос за клъстерно разпространение, което не налага блокирането на града с контролно-пропусквателни пунктове.
Неби Бозов - кмет на Сърница: Всичките ни 14 положителни проби са на млади хора, които нямат странични заболявания. Все още в начален етап открихме положителната проба, нямат силно изразена симпотматика, има по-леки грипоподобни симптоми, но няма да е така, ако има хора,които имат хронични заболавяния от рисковите групи.
Туристите не са притеснени, защото повечето от местата за настаняване са извън Сърница в районите около язовирите Доспат и Широка поляна.
В Пазарджишка област през последното денонощие са регистрирани 2 нови случая на COVID-19.
06.06.2020, 16:00 часа
570 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha