Вдигат макет на "Аполо 11" в родната къща на Виден Табаков във видинското село Стакевци

Вдигат макет на "Аполо 11" в родната къща на Виден Табаков във видинското село Стакевци 15-метров макет на "Аполо 11" ще посреща посетителите в бъдещия музей на почетния професор на НАСА Виден Табаков в село Стакевци, Белоградчишко. Експозицията ще се помещава в родната къща на известния българин, която бе закупена и се реставрира от Боян Минков.
"Къщата е реставрирана в много голяма степен. Отвън я направихме, отвътре всичко е направено по нея и в момента работим по един много мащабен проект за това да бъде един нестандартен, интересен музей, с един 15-метров макет на "Аполо 11", който да е 1:1 с оригинала, в двора на къщата. Вътре ще дигитализираме образа на Виден Табаков, ще има холограма, 3 D изображение. Ще направим детския образ на Виден Табаков, след това като младеж и след това като възрастен. Ще бъде един от най-модерните музи в България", обясни Боян Минков.
Вещи на проф. Виден Табаков и материали от изложба за него са част от експонатите, които ще намерят място в бъдещия музей. Очаква се експозицията да бъде открита след около година.
На 6 юни се навършват пет години от смъртта на проф. Виден Табаков, работил по програмата "Аполо" и участвал в подготовката на полета на Нийл Армстронг до Луната.
 
06.06.2020, 16:49 часа
1243 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha