Проверяват плаж заради сметка от 64 лева за два чадъра и четири шезлонга

Проверяват плаж заради сметка от 64 лева за два чадъра и четири шезлонга Министерство на туризма ще извърши незабавна проверка на плаж в Слънчев бряг след сигнал в общественото пространство, придружен със снимка на касов бон, че на плажа са предлагани чадъри и шезлонги на завишени цени. Според гражданката, подала сигнала, цената е за два чадъра и четири шезлонга. В случай че бъдат установени нарушения, Министерството на туризма веднага ще наложи санкция на стопанина на плажа, се казва в съобщение на министерството.
Туристка от Казанлък разпространи снимка на касовия бон на стойност 64 лева за два чадъра и четири шезлонга, платени на 6 юни 2020 г. на плаж в курорта. Жената коментира с възмущение, че едно се говори, а на място цените са други. Фотосът взриви социалните мрежи заради обещанията на министъра на туризма, че сянката и шезлонгът тази година ще са на символични цени или напълно безплатни. Уверенията дойдоха от властта, за да се насърчат българите да предпочетат българското море, а не гръцкото.
Новите текстове в Закона за здравето, приети от Народното събрание предвиждат, че за лято 2020 г. концесионерите и наемателите на морски плажове трябва да предоставят плажните принадлежности на цени, намалени с не по-малко от 50% от цените за миналата година. При неспазване на нормативните изисквания глобата е 50 хил. лв., а при повторно нарушение - 100 хил. лв., напомнят от туристиеското ведомство.
Задължение на министерството е да следи как се спазват правилата за работа на морските плажове през цялата година. При нарушения и неспазване на законодателството санкциите са безкомпромисни. Министерството на туризма призовава своевременно да бъде информирано при всякакви съмнения за извършване на неправомерни действия на територията на морските плажове.
07.06.2020, 10:10 часа
704 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha