Изграждат нов завод за 18 млн. лв. във Враца /снимки/

Изграждат нов завод за 18 млн. лв. във Враца /снимки/ Врачанската фирма „Лесто Инвестмънт“ ЕООД ще инвестира близо 18 млн. лв. за изграждането на производствена сграда за обработка на метали. Новият завод ще бъде на мястото на бившия ВРЗ „Вола“, като площта на терена е 78 дка. Първоначално броят на заетите работни места ще е 70, като с увеличаване на производството наетите служители ще бъдат над 200.
Началото на строителството бе поставено на официална церемония. Кметът Калин Каменов заяви, че това е поредната инвестиция, която ще осигури качествени и добре платени работни места.
„Във време, в което се говори за икономическа криза и загубени работни места, във Враца даваме началото на инвестиция, която ще осигури препитание на над 200 семейства от града. Същевременно, фирмите, които ще реализират строително-ремонтните дейности, отново са от нашия град. Вярвам, че с общи усилия и с подкрепата на правителството, ще продължим икономическото развитие на Враца и до края на годината тук ще работят трите нови завода “, каза кметът Каменов и пожела успех на инвеститора и строителите.
Министър Петя Аврамова коментира, че градът става предпочитано място не само за чуждестранни инвеститори, но и за местни предприемачи. Регионалният министър допълни, че в следващия програмен период ще се разшири обхватът на инвестициите в Северозапада.
Управителят на фирма „Лесто Инвестмънт“ ЕООД - Ивайло Гладнишки бе категоричен, че чрез реализирането на новата производствена база, ще се продължи развитието и на професионалното образование в града.
Водосвет за здраве и благополучие отслужи отец Аспарух, а символичното начало на строежа бе поставено от кмета Калин Каменов и Ивайло Гладнишки.
На официалната церемония присъстваха и областният управител Малина Николова, представители на бизнеса и граждани.
Новата производствена база на „Лесто Инвестмънт“ ще бъде изградена със средства от Регионалния фонд за градско развитие, банка „ДСК“ ЕАД и собствени средства на инвеститора. Към момента местната фирма е с над 25 години опит в изработката на метални изделия за машини и съоръжения, намиращи приложение в различни сектори на промишлеността.
10.06.2020, 15:17 часа
10391 3
Коментари

баба яга

11.06.2020, 06:58 часа
Какво е мястото и участието на общината и държавата, човека си има и милионите и терена за строежа или да се снимаме и да се прави ме на велики.

бай онзи

10.06.2020, 21:38 часа
пожелавам успех на новото начинание.

Cecko Cvetkov

10.06.2020, 21:19 часа
На Хаирлия да е...Бързо да стане и много успехи да пожъне !
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha