Аверът на дилъра от Монтанско, хванат с над 360 кг кокаин в "Студентски град", остава зад решетките

Аверът на дилъра от Монтанско, хванат с над 360 кг кокаин в "Студентски град", остава зад решетките Вторият обвиняем за държането на над 360 килограма кокаин в апартамент в столичния квартал “Студентски град” остава в ареста. Съдът потвърди мярката на втора инстанция с мотивите, че може да се направи обосновано предположение, че Манол Николов има общо със съхраняването на рекордното количество наркотик.
Тетрадка със знаци "асо спатия" е издала Николов, както и остатъци от кокаин намерени в склад, в който той е пребивавал. Според прокуратурата, веществото е идентично с намерения в "Студентски град" кокаин, а  щампите по пакетите и рисунките намерени в тетрадка на Николов също съвпадат.
Защитата и обвинението спориха в зала за опасността за здравето на задържания мъж. Според адвокат Теодора Гинчева, животът на Николов е застрашен заради липса на невролог в ареста, който да следи състоянието му. Мъжът е с ампутиран крак след катастрофа и неврологични проблеми. Според прокурорът обаче, в ареста е създадена организация за подходяща грижа за Николов.
Първият обвинен за дрогата беше 31-годишния Николай Петров от монтанското село Златия, в чиято квартира беше открит кокаинът. А на 24 май в колата му бяха открити други 40 кг.
11.06.2020, 12:59 часа
6769 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha