В Белоградчик тестват персонала на детските градини за COVID-19

В Белоградчик тестват персонала на детските градини за COVID-19 От 18 часа днес в Белоградчик започва тестване на персонала на детските градини за COVID – 19. В Младежкия дом ще бъде оборудвана отделна зала, в която ще бъдат настанени служителите на РЗИ – Видин. Според изискванията, помещението е с отделен вход, с достъп и за хора с увреждания, проветриво е и е оборудвано подходящо за нуждите на изследването. В Белоградчик ще бъде тества персоналът на ДГ "Иглика". Директорът на заведението Петя Попова е подготвила предварително списък, в който влизат всички лица, работещи в детското заведение - директор, учители, възпитатели, огняр, медицинско лице, хигиенисти, помощен персонал, включително и заетите по програмата за временна заетост, разпределени в детското заведение – общо 24 лица. 
В Белоградчик ще бъдат тествани и работещите в детските градини в общините Димово, Чупрене и Ружинци. Директорите на тези детски заведения също трябва да изготвят съответните списъци и да ги представят на място при вземането на пробите. Кметовете на съответните общини трябва да създадат необходимата организация за осигуряване на транспорт на персонала до мястото на вземане на пробите и обратно. 
Според график, който областният управител на област Видин Момчил Станков е разпратил на кметовете на общините, на 16 юни такъв тест ще се проведе за общините Кула, Бойница, Макреш и Грамада. На 17 юни в Брегово ще бъдат тестване ще има и за персонала на детските градини от общините Брегово и Ново село.
15.06.2020, 13:29 часа
650 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha