Ето какви са предимствата на ранната вечеря

Ето какви са предимствата на ранната вечеря Късните вечери увеличават опасността не само от напълняване, но и от диабет, предупредиха американски учени, цитирани от в. "Мирър".
Специалисти от университета "Джонс Хопкинс" сравниха ефекта на вечерята в 18 и 22 часа върху доброволци. Така те доказаха, че яденето преди сън увеличава кръвната захар, а оттам и риска от диабет, като влошава глюкозната толерантност и намалява изгорените мазнини.
"Ефектът от късните вечери варира много сред хората и зависи от времето, когато си лягат - обясни д-р Джонатан Джън от екипа. - Това изследване показва, че някои са по-уязвими от други".
От предишни изследвания е известно, че яденето късно вечер е свързано със затлъстяване и метаболитен синдром. Новото изследване обаче е особено детайлно. Доброволците са носели устройства, проследяващи движението, кръвта им е била изследвана на всеки час, наблюдаван е сънят им, сканирани са телесните им тлъстини, проследено е изгарянето на мазнини от храната с нерадиоактивни елементи в нея.
Доброволците в изследването са си лягали в 23 часа Нивото на глюкозата след късната вечеря се е покачвало с 18 процента повече, а изгорените мазнини са намалявали с около 10 процента в сравнение с ранната вечеря.
"Ефектът, който наблюдавахме у здрави доброволци, може да е по-прононсиран у хора със затлъстяване или диабет, които вече имат влошен метаболизъм", каза ръководителят на екипа д-р Чънцзюан Гу. 
"Трябва да направим повече експерименти, за да установим дали ефектът продължава с времето и дали зависи повече от поведението, например лягането малко след вечерята, или от биологичния часовник", допълни той. 
15.06.2020, 14:39 часа
350 1
Коментари

Мисъл...

16.06.2020, 19:56 часа
Ранната вечеря с тази дългокосместа булка , дето се чуди откъде да започне хладилника , сигурно ще откара поне до 23,59 часа , пък който ще после да мие чиниите и свичката друга метал, пвц и стъклария.
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha