Психопат, заплашвал жена от Монтанско с убийство в "Месинджър", се размина с условна присъда

Психопат, заплашвал жена от Монтанско с убийство в "Месинджър", се размина с условна присъда Районният съд в Монтана одобри постигнатото между Районната прокуратура в Монтана и защитата на подсъдимия С. Л. М. споразумение за пет месеца затвор условно заради отправени по електронен път закани с убийство към жителка на село Смоляновци. Като взе предвид и предишно престъпление на подсъдимия за незаконно държане на боеприпаси, съдът определи спрямо С. Л. М. едно общо наказание от една година „Лишаване от свобода“ условно.
Според събраните по делото доказателства  през януари 2018 г. в село Смоляновци, 34-годишният тогава С. Л. М. – безработен и осъждан, отправил към Т. В. С., с която преди това живеел на съпружески начала, но се разделили, съобщения по електронно приложение „Месинджър” с текстове: „ще ви изтрепя всичките”, „ще ви закола”, „… на парчета ще те режа”. Тези закани според магистратите би могло да възбудят в жената основателен страх за осъществяването им.
Пред съда С. Л. М. се призна за виновен  и заяви, че доброволно подписва споразумението за  наказание „Лишаване от свобода“ за срок от пет месеца, изпълнението на което се отлага с изпитателен срок от три години. На пострадалата Т. В. С. бе съобщено за правото й да предяви граждански иск за неимуществени вреди, причинени от деянието на С. Л. М. пред Гражданския съд.  
Тъй като от справката за съдимост на подсъдимия по делото обаче е видно, че той е осъден през месец юли 2018 г. на една година „Лишаване от свобода“, отложени с три години изпитателен срок, за незаконно държане на 26 броя ловни и бойни патрони  и заканите за убийство са отправени преди присъдата по предишното дело да е влязла в сила, съдът счете, че двете деяния са извършени в условията на съвкупност и са налице предпоставките за определяне на едно общо наказание.
Затова Районен съд определи общо наказание по двете дела в размер на най-тежкото от тях – а именно една година „Лишаване от свобода“, което се отлага с изпитателен срок от три години.
Определението подлежи на обжалване и протестиране пред Окръжния съд в Монтана в 15-дневен срок от днес.
 
15.06.2020, 14:09 часа
3980 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha