Втори пореден ден с над 100 починали от коронавируса в Иран

Втори пореден ден с над 100 починали от коронавируса в Иран Министерството на здравеопазването на Иран информира, че 113 души са починали заради новия коронавирус (COVID-19) през последните 24 часа, с което общият брой на починалите от началото на епидемията в страната вече е 8 950 души, съобщават иранските медии.
Иран съобщава за повече от 100 жертви в рамките на денонощие за втори пореден ден, като в тази връзка властите предупредиха, че може да се наложи да върне строгите ограничителни мерки срещу COVID-19, за да гарантира социалното дистанциране. 
През изминалото денонощие са регистрирани 2 449 новозаразени с коронавируса, с което общият брой на заразените от началото на епидемията в Иран достигна 189 876 души.
Според официалните данни повече от 150 000 души (близо 80%) досега успешно са се възстановили от болестта.
Правителството на Иран затвори училищата, отложи големи публични събития и забрани пътуването между градовете, за да спре разпространението на вируса през март, преди постепенно да започне да облекчава ограниченията от април.
Официалните данни показаха нарастваща траектория новозаразените от началото на май, когато Иран достигна близо двумесечен минимум в ежедневно регистрираните заразени.
Говорителят на правителството припомни липсата на социално дистанциране сред хората по светите места и в обществения транспорт.
"В метрото (в Техеран), въпреки че 90% от пътниците използват маски, социално дистанциране не се съблюдава. В някои провинции достигнахме пика на болестта, но това не означава нов пик", каза той на пресконференция и допълни, че "кривата на броя на смъртните случаи все още не е рязка", като се наблюдава лек спад в Техеран, но увеличение в някои други провинции.
15.06.2020, 16:29 часа
513 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha