Американци дариха апаратура за 50 бона на врачанската болница

Американци дариха апаратура за 50 бона на врачанската болница Дарение на врачанската МБАЛ „Христо Ботев” направи американската фондация „Децата на България”, която е със седалище в Ню Йорк. На акушеро-гинекологичното отделение е доставено чисто нов акушерски стол за майчинство и едно родилно легло, съобщи изпълнителният директор на лечебното заведение д-р Петър Керемедчиев.
За детското отделение пък са осигурени чисто нови ултразвук и ехограф. За апаратурата са похарчени близо 50 хил. долара. Парите са събрани от 13 дарители.
„Оборудването в тези две отделения е доста старо. По този повод потърсихме фондация „Децата на България”. След като разгледаха нашето предложение, бяхме одобрени от тях и стартира благотворителната акция. Пари за апаратура за двете отделения във врачанската болница до момента са дарили както българи, живеещи в САЩ, така и американци”, заяви болничният шеф.
Всяка година Фондация „Децата на България” дарява пари на една българска болница. Последно са помогнали на детската хирургия в клиника „Пирогов”. Тази година е подадена ръка на врачанската МБАЛ „Христо Ботев”.
 
19.06.2020, 16:29 часа
1437 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha