Д-р Ангел Кунчев: Глобяваме ГЕРБ и БСП с по 3000 лева

Д-р Ангел Кунчев: Глобяваме ГЕРБ и БСП с по 3000 лева ГЕРБ и БСП ще бъдат глобени с по 3 000 лева заради проведените през този и миналия уикенд партийни събрания с неспазване на противоепидемичните мерки, обяви главният здравен инспектор д-р Ангел Кунчев на брифинг в здравното министерство.
Вследствие събирането на много хора без маски на пленум преди седмица се зарази социалистът Янаки Стоилов, заради когото тестват цялото БСП, а управляващата партия се събра в зала в Стара Загора за среща с Бойко Борисов отново без маски и без спазване на дистанция между хората.
Санкцията, която налага сега РЗИ, е, за да не бъдат обвинявани контролните органи на здравните власти, че проявяват изборност, тъй като от днес решението на Националния оперативен щаб и МЗ е да се наложи засилен контрол навсякъде.
"Към трите Д /дезинфекция, дистанция и дисциплина/, ние мислим, че е време да добавим и К контрол, заяви доц. Кунчев.
"Всяко събиране на много хора на едно място без дистанция и носене на маски носи риск. Точка", отсече главният държавен здравен инспектор. Той направи извода от два печални факта от изминалата седмица - ловна дружинка, религиозно събитие, политическо събитие и едно спортно събитие.
Той предупреди, че няма да закъснее и резултатът от скупчването на много хора на стадион "Васил Левски" на вечното дерби, където процентът на пълняемост с публика е бил спазен от организаторите на мача, но е имало скупчване на много хора на едно място.
Той призна, че една от неговите прогнози, за жалост, не се е сбъднала, а именно, че със слънчевите лъчи и топлото време коронавирусът ще отстъпи. Това не се е случило. Той не се държи като обикновен респираторен вирус, добави Кунчев.
Епидемиологът успокои, че няма да има затваряне на граници и КПП-та, но при зараза, ако се наложи, ще се затварят улици и квартали.
"Ген. Мутафчийски има служебни ангажименти и не може да присъства. Утре ще се включи в нашата съвместна работа", обясни здравният министър пък на въпрос къде е шефът на щаба. По думите му той продължава да си работи и да ръководи щаба.
22.06.2020, 14:09 часа
825 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha