Арестуваха български сериен обирджия във Франция

Арестуваха български сериен обирджия във Франция Френската полиция обяви днес, че е арестувала българин, заподозрян, че е извършил най-малко 150 обира във Франция от 2011 г., като половината са в град Лион и района му, предаде Франс прес.
Мъжът е на 52 години. Той е бил арестуван миналия четвъртък в Ман, в централната западна част на страната. Предявени са му обвинения и е поставен в предварителния арест, след като днес се яви в съда в Лион.
Мъжът е действал и в Дижон, Нарбон, Монпелие и на други места, като още от 2014 г. следователите от департамента в Рон, където се намира Лион, са открили повтарящ се ДНК профил на местопрестъпленията, предава БТА. 
През 2018 г. съсед на жертва на обир в Брон, в покрайнините на Лион, е подал сигнал за микробус в района по време на престъплението. Информацията се оказала ценна за разследващите и заподозреният бил открит в социалните мрежи благодарение на проследяването на използването на цифрови технологии, сред които и таблет, открит чак в България.
Мъжът е бил известен на полицията в Румъния и в родината си, но не и на тази във Франция. В дома му в Ман са открити огнестрелно оръжие и цял арсенал, нужен на перфектните обирджии.
Българският граждани е признал вината си по 151 престъпления, от които 73 в района на Лион.
23.06.2020, 09:29 часа
858 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha