Районният съд в Лом глоби със 100 лева хулигана, замерял граждани с яйца

Районният съд в Лом глоби със 100 лева хулигана, замерял граждани с яйца Районен съд – Лом наложи „Глоба“ в размер на 100 лева на А. И. С. за нарушаване на обществения ред и проява на дребно хулиганство. Според съставения на нарушителя Акт за констатиране проява на дребно хулиганство на 20 юни около 22.30 часа в Лом, от апартамент в близост до аптека „Свети Георги“ в крайдунавския град А. И. С. в явно нетрезво състояние замерял с яйца граждани, намиращи се в района на блока.

Агресивен мъж от Лом хвърля яйца от терасата си по преминаващите хора

От събраните по делото писмени и гласни доказателства е установено, че на 20 юни вечерта С. се намирал в дома си и чул силен шум отвън, който му пречел да заспи. Нарушителят установил, че шума идва от седящите на пейките на близката алея хора и решил, че хвърляйки яйца от терасата си може да ги накара да преустановят вдигането на шум. Част от хвърлените яйца улучили минувачи по алеята. След сигнал на възмутени граждани на тел.112 дежурен автопатрул на МВР установил нарушителя и го отвел в сградата на РУ - Лом, където му бил съставен Акт за констатиране на дребно хулиганство по чл.1 от Указа за борба с дребното хулиганство /УБДХ/. Съгласно чл.1, ал.2 от УБДХ – “проява на дребно хулиганство” е всяка непристойна проява, изразяваща се в употреба на ругатни, псувни или др. неприлични изрази на публично място пред повече хора, в оскърбително отношение и държане към гражданите, органите на власт или на обществеността, или изразяваща се в скарване, сбиване или други подобни действия, с които се нарушава общественият ред и спокойствие на гражданите. За тази проява на дребно хулиганство законодателят е предвидил две алтернативни наказания “глоба” или “задържане в поделенията на МВР”.       
Съдът реши, че за поправянето и превъзпитанието на нарушителят С., с оглед на поведението му и осъзнаването на вината следва да му бъде наложено по-лекото предвидено в УБДХ административно наказание „Глоба“ в размер на 100лв /сто лева/, която да заплати в полза на държавата.           
Решението може да се обжалва пред Окръжен съд – Монтана в срок до 24 часа.
23.06.2020, 14:39 часа
1901 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha