Ударно проверяват язовирите във Врачанско

Ударно проверяват язовирите във Врачанско 6-членна междуведомствена комисия ударно проверява язовирите в област Враца. Съгласно заповед №РД-18-К-14 / 02.06.2020 г. на областния управител Малина Николова, проверките целят събиране на информация за готовността за безопасна експлоатация на язовирните стени и съоръженията към тях.
Инспекциите трябва да приключат до 15 юли /включително/, след което в 14-дневен срок от финализиране на проверката Комисията ще изготви доклад с обобщена информация за състоянието на язовирите в област Враца, който да се представи за сведение на губернатора.
Председател на комисията е Галина Георгиева от Областна администрация, а в състава на работната група има представители на Регионален отдел „Северозападна България“ при ГД НЯСС към ДАМТН, Регионална дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“, Басейнова дирекция "Дунавски район“, общинската администрация, на чиято територия се намира съответния водоем и Регионален отдел към ДП „Управление и стопанисване на язовири“.
23.06.2020, 15:09 часа
1213 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha