Уважаван магистрат подаде документи за участие в конкурса за председател на Районния съд в Козлодуй

Уважаван магистрат подаде документи за участие в конкурса за председател на Районния съд в Козлодуй Уважаваният магистрат Жаклин Димитрова - Алексиева е подала документи за участие в конкурса за председател на Районния съд в Козлодуй, научи агенция BulNews. 
В своята практика съдия Димитрова винаги се е водила от принципите на върховенството на закона и правото на гражданите да имат пред себе си ефективна и прозрачна съдебна власт. 
Съдия Димитрова е завършила юридическото си образование в ЮЗУ “Неофит Рилски” през 2001 година. През 2002г. добива удостоверение за правоспособност, след което 3 години е юрисконсулт на АЕЦ- Козлодуй. Там придобива опит и знания в сферата на енергетиката, която е от изключителна важност за региона. След това в продължение на почти две години тя е следовател в Окръжната следствена служба във Враца, а от май 2006 г. до настоящия момент е районен съдия в Районния съд в Козлодуй.
През годините съдия Димитрова е участвала в множество семинари и е добила допълнителни квалификации. Специализирала е в различни правни области.
Носител е на награда Джовани Фалконе за 2012 година. 
Участвала е в учебен семинар “Съдебните производства по АПК според практиката на ВАС”, “Обучение по новия ГПК”, “Основи на Европейското право”.
Тя е един от избраните магистрати за обучение в МП по проект “Укрепване на правния и институционалния капацитет на съдебната система в сферата на младежкото правосъдие“. Била е и на учебно посещение в Сион, Швейцария, по проект “Правата на децата”, специализация в правосъдието за непълнолетни за професионалисти от България. 
“Длъжността "Председател" на Районния съд в Козлодуй, е голяма отговорност, която се поема със самосъзнанието, че всички дейности, произтичащи от нея допринасят за прозрачността и доказването на съдебната система като справедлива и качествена. През годините съм полагала усилия именно към прозрачност и качество в моята работа и съм спомогнала за установяване на трайна нагласа на уважение и позитивизъм в обществото, отнасящи се до изградено доверие в стандартите на правораздаване“, пише в своята концепция съдия Димитрова. 
В нея тя е заложила на благоприятна и спокойна среда за работа. 
За съдия Димитрова от голяма важност е добрата комуникация на екипа. Особено създаването на диалогична среда, в която открито да се говори за проблеми и грешки, възможности за решаването или избягването им, както и споделяне на опит и доказани добри модели на работа. 
Предстои ВСС да насрочат дата за провеждане на конкурса.
24.06.2020, 10:02 часа
4490 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha