ППМГ „Академик Иван Ценов“ във Враца връчи дипломите на абитуриентите си /снимки/

ППМГ „Академик Иван Ценов“ във Враца връчи дипломите на абитуриентите си /снимки/ 164 зрелостници на врачанската природо-математическа гимназия „Академик Иван Ценов“ във Враца получиха днес дипломите си за средно образование на тържествен ритуал в Градската концертна зала. Събитието беше организирано при спозването на всички противоепидемични мерки за социална дистанция и дезинфекция: зрителите в залата бяха настанени през място, на сцената абитуриентите заставаха на специално маркирани места през 1.5 м разстояние, а класовете бяха допускани в залата по един.
Това нетрадиционно тържество се превърна в край на образователния процес за випуск 2020 на ППМГ „Академик Иван Ценов“ - учениците, на които се наложи да се сблъскат със ситуация, която няма аналог в историята на българското образование. Те и техните учители, заедно с ръководството на училището заедно преминаха през дните и месеците на дистанционното онлайн обучение, посрещнаха моментите на неизвестност около зрелостните изпити, изместените дати и страгите мерки при провеждането им. Голямото семейство на врачанската природо-математическа гимназия доказа обаче, че и в трудна ситуация трудолюбието, високият дух, самочувствието и мечтите закономерно водят до високи резултати. На всички зрелостни изпити ППМГ „Академик Иван Ценов“ постигна най-висок успех в областта, като средният успех от ДЗИ по български език и литература – 4.93 – е и много над средния за страната – 4.20.
Златен медал и диплома получи Зорница Христова, която е с оценка 6.00 от двата зрелостни изпита и от целия курс на обучение в гимназията. Още 39 ученици са носители на сребърни и бронзови медали за отличен успех и за призови класирания в национални състезания и олимпиади по физика, математика, български език, биология, химия, чужди езици, информатика, информационни технологии, математическа лингвистика. Бяха отличени и цели класове с принос към социалния ангажимент на гимназията – участието в инициативите „Най-патриотичен клас“, „Осиновете врачанско семейство“, „Европейска нощ на учените“ и други.
Общо 68 възпитаници на ППМГ завършиха тази учебна година с отличен успех.
Випуск 2020 ще остане в историята на гимназията година преди нейния половинвековен юбилей със смелостта, силната воля и желанието за успех в една нетрадиционна и трудна ситуация и със съзнанието за достойно изпълнен дълг и постигнати високи резултати.
 
24.06.2020, 16:55 часа
2001 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha