Близо 3 години затвор за столичанин, опитал да пренесе дрога през ГКПП „Дунав мост 2“

Близо 3 години затвор за столичанин, опитал да пренесе дрога през ГКПП „Дунав мост 2“ Две години и десет месеца „лишаване от свобода“ е наказанието, наложено на Х.Г. за извършен от него опит да пренесе голямо количество коноп през границата на страната и държане на наркотичното вещество. Той е бил предаден на съд с обвинителен акт на Окръжна прокуратура – Видин.
На 21.11.2016 г. подсъдимият Г., от София, пристигнал на ГКПП „Дунав мост 2“ Видин- Калафат, като управлявал влекач с полуремарке. При излизане от страната за Румъния, мъжът направил опит незаконно да пренесе 158 пакета с коноп, без надлежно разрешително. Наркотикът бил открит при извършена проверка в кухини в задната и страничните части на кабината на автомобила. Общото количество на предмета на престъплението е 99 228.77 грама, с концентрация на активен компонент тетрахидроканабинол от 3% до 21%, на обща стойност 595 372.62 лева.
С присъдата, в полза на държавата, е отнето МПС, послужило за превозването на наркотичното вещество. Тя не е окончателна и подлежи на обжалване в законоустановения срок.
25.06.2020, 09:09 часа
304 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha