Общината и хотелиерите във Вършец единни в туристическата криза

Общината и хотелиерите във Вършец единни в туристическата криза На 24 юни в заседателната зала на Общинска администрация Вършец се проведе традиционната работна среща на членовете на Консултативния съвет по въпросите на туризма към Община Вършец.
Заседанието бе открито и ръководено от председателя на Консултативния съвет по туризъм– кмета на община Вършец инж. Иван Лазаров.
Бяха разгледани въпроси, свързани с епидемичната обстановка през туристически сезон 2020г.
„Ние сме община, чийто приоритет е развитието на туризма. В момента най- засегнатият бранш е вашият, затова с общи усилия да бъдем полезни един на друг и да се адаптираме към новият начин на живот.“
На срещата беше направено предложение как в тази обстановка без риск за гостите и за жителите да бъде честван Празника на курорта, минералната вода и Балкана и 170 годишнината от курорт Вършец. На следващата среща през началото на м. юли ще бъде направена програма с мероприятия, която да е съобразена с обстановката.
Туристическия бизнес изрази мнение, че макар и на 50% заетост, хората имат нужда да почиват, да превъзмогнат страха и да бъдат оптимисти.
25.06.2020, 10:49 часа
844 1
Коментари

@

25.06.2020, 14:09 часа
Да се напъне малко и да оправи пътищата към Вършец!!!
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha