Молдова удължи извънредната епидемична ситуация до 15 юли

Молдова удължи извънредната епидемична ситуация до 15 юли

Молдова удължи извънредното положение в областта на здравеопазването до 15 юли.
Националната комисия за извънредната ситуация в обществено здраве взе това решение във връзка с трудната епидемиологична ситуация на фона на разпространението на новия коронавирус, предава БТА. 
До 15 юли в Молдова е забранено събирането на обществени места на групи от по повече от трима души. Напълно е забранено посещаването на спортни и детски площадки. Хората над 63 години могат да напускат домовете си само при сериозна необходимост.
По време на извънредното положение са забранени сватбите, празнуванията на рождени дни, кръщенетата и други видове празненства с масово участие на хора. Образователните институции, детските лагери за отдих и нощните клубове няма да работят до 15 юли.
Извънредното положение може да бъде удължено в зависимост от епидемиологичната ситуация в страната. Молдовските власти удължиха до 15 юли и забраната за износ на медицински маски. Правителството отбеляза, че броят на заразените с коронавирус в страната продължава да расте и докато епидемиологичната ситуация не се подобри, е необходимо да се ограничи износът на стоки от първа необходимост. Броят на регистрираните заразени с коронавирус в Молдова е 15 078. От тях 8 599 души са оздравели, а 502 са починали. Над 450 човека са в тежко здравословно състояние. В район Тараклия, където населението е предимно българско, 333 души, включително 18 деца, са се заразили с коронавирус от началото на епидемията. От тях 149 са оздравели, а седем са починали. 177 жители на района продължават да се лекуват - 42 в болница и 135 у дома.

25.06.2020, 15:09 часа
504 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha