Проведоха първото за годината заседание на Областната комисия по безопасност на движението по пътищата във Враца

Проведоха първото за годината заседание на Областната комисия по безопасност на движението по пътищата във Враца При спазване на строги епидемиологични мерки, изпълняващият длъжността областен управител Мирослав Комитски откри първото за годината заседание на Областната комисия по безопасност на движението по пътищата.
В заседанието взеха участие представители на общинските администрации, на териториалните звена на изпълнителната власт и експертите от Държавна агенция „Безопасност на движението по пътищата“ Тошко Бразилов и Росен Рапчев.
На срещата са разгледани теми, свързани с пътнотранспортната обстановка в област Враца за първите пет месеца на 2020 г., степен на изпълнение на заложените в Плана за действие за тази година мерки по подобряване на безопасността на движението по пътищата, както и обобщаване на инициативите, с които област Враца ще се включи в отбелязването на Деня на безопасността на движението по пътищата в Р България. Приет бе проектът за актуализиране на Правилника за работата на комисията.
По данни от сектор „Пътна полиция“ при ОД на МВР – Враца, за петте месеца на 2020 г. в областта са регистрирани общо 265 пътнотранспортни произшествия, от които 211 с материални щети. 54 са тежките произшествия, с петима убити и 63 – ма леко и тежко ранени.
Като основна причина за възникване на произшествията остава несъобразената с пътните условия скорост, заради която са възникнали 86 бр. ПТП. Рисковите изпреварвания, неспазването на пътните знаци и сигнали, неизползването на обезопасителните колани, каски и защитни устройства в превозните средства, употребата на алкохол, неспазване на правилата за движение от страна на пешеходците са другите причини за катастрофи.
Общините и представителите на териториалните звена на изпълнителната власт докладваха за мерките, които изпълняват относно подобряване безопасността на движението по пътищата в област Враца, част от които са периодични проверки за състоянието на пътната маркировка и знаци, реализиране на различни инфраструктурни проекти, осъществяване на постоянен контрол за спазване правилата за движение по пътищата.
Област Враца ще се включи в отбелязването на Деня на безопасността на движението по пътищата в РБългария – 29 юни чрез провеждане на редица инициативи.
Общините от областта ще се включат активно чрез популяризиране на тематични визуализационни материали, посветени на пътната безопасност. Със съдействието на Община Роман, ще се раздават информационни брошури, посветени на темата за пътната безопасност, а в ДГ „Зора“ в града ще се проведе беседа и проиграване на пътна ситуация. Общините Бяла Слатина и Хайредин ще се включат с информационни кампании, а Община Криводол организира изложба от детски рисунки на тема „Пази детето на пътя“. В Община Мизия ще бъде проведена лекция-беседа с ученици, свързана с правилата за движение на пешеходци, велосипедисти и пътници в моторните превозни средства.
25.06.2020, 16:50 часа
1122 1
Коментари

СТЕФАН Д-Р Д ЧОЛАКОВ-ШВЕЦИЯ-БЪЛГАРИЯ

26.11.2020, 19:35 часа
КУЧКО, КАТО ОБЕЩА 5 МИЛИОНА ДА ОПРАВИШ "ОКОЛЧИЦА", КАТО НАЦИОНАЛЕН ОБЕКТ, КАКВО НАПРАВИ С ПАРИТЕ ? ПИТАМ МА КУЧКО, КАТО ТИ ПИСАХ ПРЕДИ ГОДИНА ЗА ОКОЛОВРЪСНИЯ ПЪТ ЧЕ Е С ДУПКИ, ЗАЩО НЕ РЕМОНТИРАШ, ТИ СИ ОБЛАС+НА
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha