Ученическите олимпиади се провеждат при засилени мерки

Ученическите олимпиади се провеждат при засилени мерки Провеждат ученическите олимпиади при засилени епидемиологични мерки, съобщи БиТиВи. Тази събота са състезанията по информационни технологии, химия, философия и по-голямата част от чуждите езици.
"Национален кръг от олимпиадите за ученици се провежда в цялата страна. В началото на април Министерството на образованието и науката анулира състезанията заради епидемията, но месец и половина по-късно нова заповед на министъра ги възобнови.
В Националната природо-математическа гимназия в момента тече националната олимпиада по информационни технологии. За нея са класирани 164 ученици от цялата страна, но в сграда на гимназията на състезание са само 16 деца заради противоепидемичните мерки.
Тази година децата не се явяват само в едно училище, както досега, а в съответния регион, в който са класирани учениците. Разбира се, целта е да се избегне струпването на хора на едно място.
На входа на училищата се мери температурата, задължително се дезинфекцират ръцете. В сградата се влиза задължително с маска или шлем.
Определено не е толкова удобно, но налагат го мерките и трябва да го спазваме, за нашето добро, за нашето здраве, казва ученикът Евгени Димов. Децата ще бъдат настанени през две места.
Капацитетът на залата е 16 души, а ние допускаме само шест, обясни Ивайло Ушагелов, директор на НПМГ "Акад. Любомир Чакалов". Олимпиадите по останалите предмети продължават и в следващите три дни. Общо на тях ще се явят около 2000 ученици.
27.06.2020, 16:54 часа
1237 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha