Община Мездра награди победителите в Национален литературен конкурс

Община Мездра награди победителите в Национален литературен конкурс В тържествена атмосфера, навръх 170-тата годишнина от рождението на Иван Вазов, Община Мездра връчи наградите на отличените в Деветия национален литературен конкурс за разказ "Дядо Йоцо гледа" на Туристически комплекс "Дядо Йоцо".
Преди връчването на наградите председателят на Съюза на българските писатели Боян Ангелов връчи на кмета Иван Аспарухов почетна грамота и почетна значка за проявеното родолюбиво начинание и подкрепата му за местните творци. Иван Аспарухов пък връчи почетна грамота на двигателят на културата в Мездра повече от 30 години, наричан често от кмета и приятелите "министър на културата" Валентин Вълчев, който вече се оттегли в пенсия.
Председателят на журито Трендафил Василев прочете протокола от заседанието на журито и заедно с кмета Аспарухов връчиха наградите на отличените: Две втори награди - на Валя Василева от София за разказа "Търгът" и на Николина Серафимова от Пловдив за "Кътче Родина". Трета награда бе връчена на местен творец - Дарина Цветкова от Зверино за разказа "Нишка живот". Поощрителни отличия получиха Калоян Захариев за "Да видиш сърцето си" и Деница Димитрова за "По пътеката на дъхавия люляк" и двамата от София.

 
28.06.2020, 14:41 часа
652 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha