Депутати се сбиха в тайванския парламент

Депутати се сбиха в тайванския парламент В тайванския парламент днес се стигна до сбиване, след като депутати от управляващата Демократическа прогресивна партия (ДПП) преодоляха преградите, издигнати от основната опозиционна Националистическа партия (Гоминдан), предаде Ройтерс.
Опозицията бе окупирала сградата в знак на протест срещу „тиранията“ на правителството, отбелязва БТА.
В Тайван сбиванията и протестите в сградата на парламента не са рядкост.
Повече от 20 депутати на Гоминдан окупираха снощи сградата на законодателния орган и блокираха входа в главната зала с вериги и столове. Опозицията твърди, че правителството се опитва да прокара законодателство в своя изгода, а освен това настоява президентът да оттегли номинацията на свой близък сътрудник за пост във висш контролен орган.
Днес депутатите от ДПП събориха своеобразните барикади пробиха си път до залата и заобиколиха трибуната, където се бяха струпали депутатите от Гоминдан. Последваха сбивания и крясъци, тъй като депутатите от Гоминдан заедно с новия млад председател на парламента Джони Чиан, се опитаха да запазят контрола си над трибуната. Накрая Чиан я напусна и бе изблъскан през една от страничните врати.
След тежкото си изборно поражение на парламентарните и президентски избори през януари Гоминдан започна снощи протести в парламента. Партията традиционно подкрепя близките отношения с континентален Китай, който смята Тайван за част от територията си.
29.06.2020, 09:39 часа
472 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha