Във Вършец прогнозират добър туристически сезон

Във Вършец прогнозират добър туристически сезон При спазване на мерките за безопасност всички хотели и къщи за гости в курортния град работят. Легловата база е пълна над 50%, правят се резервации за предстоящи периоди.
Туристическият сезон по време на кризата бе основна тема и на проведения през миналата седмица Консултативен съвет по туризъм, чийто председател е кметът на Община Вършец, инж. Иван Лазаров. Администрацията ще подкрепи бранша, за да бъде сезонът успешен, категоричен бе той.
На срещата беше обсъдено как в тази обстановка без риск за гостите и за жителите да бъде честван Празникът на курорта, минералната вода и Балкана и 170 годишнината от курорт Вършец. В началото на юли /8 юли/ ще бъде готова и програмата със събития в празничните дни. Тя ще бъде съобразена с обстановката и безопасността. Туристическия бизнес изрази мнение, че макар и на 50% заетост, хората имат нужда да почиват, да превъзмогнат страха и да бъдат оптимисти. 
Откритите басейни в хотелите работят. В събота отвори врати и общинският басейн в село Спанчевци в местността "Минкови бани". Работното време на басейна е всеки ден от 9.30 часа до 19 часа.
Още една атракция се появи в града - първата солна стая. В нея се прилага т.нар. халотерапия, придобила популярност като съвременна терапевтична процедура. Четирите стени на помещението са изцяло от сол, а в него специален апарат - халогенератор, впръсква медицинска сол. Така въздухът става наситен с полезни микроелементи, 80 процента от които се съдържат в кръвната плазма на човека. Стаята е с капацитет 5 места. Има специален ъгъл, пригоден за деца. 
29.06.2020, 12:09 часа
942 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha