Два съдебни процеса за причиняване на смърт тръгват утре в съда на Враца

Два съдебни процеса за причиняване на смърт тръгват утре в съда на Враца От 9.30 часа е насрочено Разпоредително заседание по НОХД 138/20 г. с подсъдим А. И. Обвинението срещу него е за това, че на 1- ти април, миналата година, умишлено е умъртвил дядо си Л. А. от село Крива бара, чрез два удара с дървена бухалка по главата. Мъжът е починал в плевенска болница, където е бил настанен за лечение.
Утре в същия час, друг наказателен състав на Окръжния съд ще проведе Разпоредително заседание по НОХД 139/20 г. Подсъдим е С. Т. обвинен в това, че на 15-ти юни 2019 г. в село Манастирище при управление на „Опел Астра“ нарушил правилата за движение. На нерегулирано кръстовище той не пропуснал движещият се от дясната му страна и приближаващ по равнозначен път Ц. Ц., който управлявал мотоциклет „Хонда 919“ без регистрационни табели.
При последвалия удар по непредпазливост е причинил смъртта на мотоциклетиста. Пострадалият Ц. Ц. е съпричинител на катастрофата с фатален край, тъй като той също е нарушил правилата за движение, като управлявал с превишена скорост - уточняват от "Връзки с обществеността" на съда.
29.06.2020, 12:39 часа
1158 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha