Районният съд в Берковица глоби с 1 000 лева шофьор, платил за фалшив технически преглед на колата си

Районният съд в Берковица глоби с 1 000 лева шофьор, платил за фалшив технически преглед на колата си Районен съд – Берковица наказа с 1 000 лева глоба водач на моторно превозно средство, използвал фалшиви документи за преминат годишен технически преглед на автомобила си.
На 25 януари 2020 година обвиняемият К. Н. Г. бил спрян от служители на МВР за рутинна проверка в района на бензиностанция ОМВ в Берковица. Полицаите се усъмнили в истинността на залепения на предното стъкло на автомобила му „Фолксваген Туарег“ стикер за успешно преминаване на годишен технически преглед. В хода на проверката, а по-късно и на образуваното досъдебно производство, било установено, че удостоверението и стикера са неистински. Пред полицията К. Н. Г. обяснил, че на паркинга на магазин „Кауфланд“ в Монтана го заговорили двама непознати мъже, които му предложили да „прекарат” колата му на технически преглед в Монтана срещу сумата от 150 лева. Той се съгласил, дал им парите и ключовете от автомобила и те му върнали колата след около час със залепен стикер и документи.
 За извършеното документно престъпление в закона е предвидено наказание „Лишаване от свобода“  за срок до три  години. Тъй като обвиняемият е неосъждан, а от деянието не са настъпили имуществени вреди, съдът освободи К. Н. Г. от наказателна отговорност му наложи административно наказание „Глоба“ в размер на 1 000 лева в полза на държавата.
Решението подлежи на обжалване или протест пред Окръжен съд - Монтана в петнадесетдневен срок.
В Районен съд – Берковица зачестяват делата за  използване от водачи на неистински стикери и документи за технически прегледи. Продажбата на фалшиви документи за годишни технически прегледи се е превърнала в нов вид измама в района, предупреждават матистратите.
 
30.06.2020, 14:39 часа
1384 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha