С условна присъда се размина шофьор, причинил смъртта на моторист при катастрофа във Врачанско

С условна присъда се размина шофьор, причинил смъртта на моторист при катастрофа във Врачанско Врачанският окръжен съд днес произнесе осъдителна присъда спрямо С. Т. Той бе признат за виновен в това, че на 15.06.2019 г. към 9.50 часа в село Манастирище, на нерегулирано кръстовище, нарушил правилата за движение по пътищата, като не е пропуснал движещият се и приближаващ по равнозначен път от дясната му страна Ц. Ц., управляващ мотоциклет "Хонда 919", без регистрационни табели и при последвалия удар между двете превозни средства по непредпазливост е причинил смъртта му.

Извънредно! Тежка катастрофа с мотор във врачанско село, има загинал човек

Пострадалият Ц. Ц. от своя страна е съпричинил вредоносния резултат, нарушавайки правилата за движение по пътищата – той се движел със скорост от 90.65 км/ч. при разрешена такава в населено място от 50 км/ч.
Делото днес премина в едно заседание, тъй като подсъдимият и неговият защитник пожелаха то да се гледа по реда на съкратеното съдебно следствие - глава 27, чл. 371 т. 2 от НПК. В съдебната зала подсъдимият призна изцяло всички факти, изложени в обстоятелствената част на обвинителния акт и изрази съжаление за случилото се.
Определената от съда присъда е 2 години „лишаване от свобода“, като изпълнението на това наказание е отложено за срок от 5 години. Подсъдимият е лишен също от правото да управлява МПС за 2 години. Той ще плати и деловодните разноски в досъдебното производство в размер на 2054 лв.
Присъдата на Врачанския окръжен съд не е окончателна, а подлежи на обжалване или протестиране пред Софийския апелативен съд в петнадесетдневен срок.
30.06.2020, 14:59 часа
2916 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha