Врачани пропищяха от велосипедисти, общината и инспектората стартират съвместна акция

Врачани пропищяха от велосипедисти, общината и инспектората стартират съвместна акция Стартира превантивна кампания на Инспектората и клуб „Враца Велообщество“, насочена към колоездачите, които преминават по Централната пешеходна зона. 
Съвместната инициатива е провокирана от множество сигнали от граждани за велосипедисти, които се движат с висока скорост на оживени места  и създават предпоставки за сериозни инциденти.
През целия месец ще бъдат провеждани акции от служители на звено „Инспекторат“ и полицията, като основната цел е преминаващите колоездачи да бъдат спирани и предупреждавани за забраната. При необходимост ще бъдат провеждани и разговори с родители.
Към момента се изготвят алтернативни маршрути за движение с велосипед, като информационните материали, указващи позволените места, ще бъдат разпространени в целия град. Предвижда се и поставянето на допълнителни забранителни знаци в централната градска част.
От колоездачния клуб планират провеждането на лятно училище за велосипедисти, както и организирането на курсове и състезания по приложно колоездене.
    

 
02.07.2020, 09:38 часа
1549 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha