"Демократична България" поиска оставките на всички депутати

"Демократична България" поиска оставките на всички депутати Демократична България" поиска оставките на всички депутати, а конкретният повод за това е липсата на въпроси към главния прокурор Иван Гешев по време на вчерашния отчет за дейността на прокуратурата.
Председателят на "Движение Да България" Христо Иванов, заместник-председателят на Демократи за силна България Цецка Бачкова и Борислав Сандов, съпредседател на "Зелено движение" внесоха днес в Народното събрание обръщение до председателя на Народното събрание Цвета Караянчева и до всички депутати, с което ги призоваха заедно и поотделно да си подадат оставките.
"Парламентът е сведен до ролята на гумен печат на прокуратурата, депутатите безропотно приемат всяко законодателно предложение на прокуратурата така сякаш главният прокурор има законодателна инициатива. Депутатите не смеят дори да изслушат главния прокурор веднъж на всеки три месеца, нещо предвидено в Конституцията. Депутатите не смеят да поставят никакви въпроси на главния прокурор", коментира Христо Иванов при внасянето на документа в парламента.
"Искаме изборите да дойдат по-бързо и затова искаме оставката на този абсолютно изпразнен от съдържание парламент", добави той.
02.07.2020, 16:47 часа
1137 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha