Израел върна част от мерките след рекорден брой нови случаи на коронавирус

Израел върна част от мерките след рекорден брой нови случаи на коронавирус Израелският премиер Бенямин Нетаняху върна ограниченията за събиранията на хората с оглед на потвърдения рекорден брой нови коронавирусни инфекции за денонощие, предаде ДПА.
Предвижда се в обекти като храмове, барове и клубове да могат да се събират до 50 души. Досега те можеха да бъдат до 250. За някои по-малки затворени пространства дори е предвидено максимално разрешеният брой на хората вътре да бъде 20 души.
"Трябва да се върнем към политиката на рестрикции, за да изравним отново кривата", каза Нетаняху. Той добави, че в противен случай обстановката може да излезе извън контрол.
Решението беше взето, след като вчера израелското министерство на здравеопазването потвърди рекордните 966 нови случая на коронавирус, най-големия брой нови случаи за денонощие от началото на пандемията.
Предишният рекорд в Израел за денонощие беше 819 души, регистрирани на 3 април. Досега в Израел са установени общо 26 452 случая на коронавирус и 324 свързани с вируса смъртни случая.
03.07.2020, 14:00 часа
190 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha