"Пътна полиция" с акция за летния сезон и за транзитно преминаващите

"Пътна полиция" с акция за летния сезон и за транзитно преминаващите През летните месеци предстои акция на "Пътна Полиция" срещу транзитно пътуващите граждани на трети страни през ГКПП-тата на България, както и срещу засиления трафик за летните отпуски.
Усилени полицейски патрули ще има по пътищата към границите, по очакваните най-натоварени трасета - магистрали, главен път Е-79 и трасето Русе-Маказа.
По пътищата за морските ни курорти ще се следи за използването на предпазни колани и детски столчета, контрол на скоростта, за алкохол и наркотици, както и за нарушения, които биха могли да застрашат живота на пътуващите, обявиха от КАТ.
Предвиждат се сериозни мерки срещу нарушителите. Ще се следи и за спирането на автомобили в аварийната лента.
"Каквато и да е образуваната тапа, задръстване, нека пътуващите да проявят търпение, или пък шофьорите да търсят алтернативни маршрути", посъветваха от "Пътна полиция".
Най-силен трафик винаги има през месеците юли, август и септември. Тогава времето предразполага да се шофира с висока скорост, да се отнема предимство, да се извършват забранени маневри.
При настъпили ПТП-та, които налагат затварянето на пътища, да се предприемат незабавни действия за даване на обходни маршрути, за да не се образуват колони от коли.
От КАТ отчетоха и изминалите акции у нас, като в рамките на месец - по родните пътища са установени повече от 80 неправоспособни водачи, като най-много от тях са в Плевен - 14.
На водачи на МПС-та са написани повече от 5500 акта за установени нарушения на пътя.
Спрямо пешеходци са съставени 452 акта и 1570 фиша, а за пресичане на нерегламентирани места - 110 наказателни постановления. За неспазване на забранителния сигнал на светофара актовете са 50.
От 2 юни до 1 юли бе проведена и полицейска операция, насочена най-вече към мотоциклетистите. По време на нея са осъществени повече от 4500 проверки.
Установени са 1600 нарушения - 558 акта, 981 фиша за нарушения на място. Повече от 80 водачи или пътници на мотори пък са били без защитни каски.
11 са случаите на хванати пияни мотоциклетисти.
03.07.2020, 14:09 часа
645 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha