Димо Скорчев: Има вероятност строителството на магистралата Видин - София да започне предсрочно

Димо Скорчев: Има вероятност строителството на магистралата Видин - София да започне предсрочно Има голяма вероятност магистралният път Видин - София да започне реално да се строи още в началото на август. Това съобщи кметът на Дунавци Димо Скорчев. В момента тече връчването на уведомителните писма за компенсиране на собствениците на имоти по главен път Е-79.
"Със сигурност, ако свършим работата, от 1 август д-р Ценков каза, че може да започне строителството на магистралата. А по програма трябва да започне от 1 септември, доколкото аз имам информация. Но д-р Ценков каза, че ако ние си свършим работата навреме, от 1 август ще започне строителството..."
Димо Скорчев допълни, че бъдещата магистрала ще мине край село Търняне, а от детелината при Синаговци ще има отклонение за Дунавци.
В Дунавци са сформирани два екипа, които лично посещават собствениците на земя и им предават уведомителните писма. Целта е за кратко време да бъдат извършени административните дейности, за да може от началото на август да стартира строителството.
Припомняме, че указания за процедурата по отчуждаване получиха на работна среща през миналата седмица кметове и кметски наместници на населените места, разположени по трасето на бъдещия инфраструктурен проект на територията на Община Видин и на Община Грамада. Това са селата Новоселци, Слана бара, Синаговци, Търняне, Жеглица, Ивановци, Срацимир и град Дунавци.
05.07.2020, 10:21 часа
3687 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha