ЕК предлага плана си за реформа в миграцията през септември

ЕК предлага плана си за реформа в миграцията през септември Европейската комисия ще бъде готова с плана си за реформа в сферата на миграцията най-вероятно през септември, предаде ДПА.
"Готова съм да представя пакта за миграцията и предоставянето на убежище, когато му дойде времето, вероятно през септември", заяви европейският комисар за вътрешните работи Илва Йохансон.
Преди това обаче държавите членки на ЕС трябва да се споразумеят за плановете за икономическо възстановяване след коронавируса и дългосрочния бюджет, каза тя в интервю за ДПА.
Предлагането на плана и постигането на споразумение между 27-те държави по въпроса с миграцията е едно от най-големите предизвикателства за Йохансон.
От години южните членки на блока обвиняват останалите в липса на солидарност, а други отказват да приемат квоти за разпределение на десетките хиляди мигранти, които всяка година стигат до ЕС през Средиземно море.
05.07.2020, 14:49 часа
654 1
Коментари

...

05.07.2020, 22:19 часа
Бабката Меркентилна да отвори пак границите си за азиатци и африканци ! После си сваляйте килотите и мрънкайте,че някой ви е виновен за просташката Европа съвременна.
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha