Откриха три ниви с марихуана в Кюстендилско

Откриха три ниви с марихуана в Кюстендилско

Откриха три ниви с марихуана в Кюстендилско, съобщават от прокуратурата. След постъпила информация за отглеждане на растения от рода на конопа (марихуана) в имот в местността „Вуково“ незабавно са били извършени действия по разследване, при които са били иззети веществени доказателства.
Имотът се намира в гориста местност и е трудно достъпен. На около километър разстояние преди имота, на пътя е бил установен лек автомобил, ползван от 49-годишния мъж от гр. Кюстендил – С.И. По информация на полицейските органи, имотът е собственост на същото лице.
В присъствието на майка му, в къщата е било извършено претърсване и изземване. Зад нея е бил открит изграден парник, в който са били намерени и иззети 170 растения коноп (марихуана) с различна височина. Освен това в него е имало изградена система за капково напояване на растенията, както и специални торове. В близост до къщата е бил намерен и уред, представляващ казан за варене на спиртни напитки. В имота е била изградена система за видеонаблюдение.
В същия имот са били установени обработени три ниви със засети и отглеждани общо 92 растения коноп (марихуана), както и 5 кофички с разсад от същото растение. За всичките ниви е имало изградена система за капково напояване.
В хода на разследването са били взети представителни проби от растенията – общо 2.955 килограма. Останалото количество коноп с тегло около 60 килограма, е било изкоренено и унищожено, чрез изгаряне от комисия, назначена със заповед на директора на ОДМВР гр. Кюстендил.
Извършен е бил полеви наркотест, при който пробите от растенията са реагирали на високорисково наркотично вещество коноп (марихуана). Извършени са били претърсвания в жилище и в магазин в гр. Кюстендил, обитавани и стопанисвани от С.И.
Към настоящия момент за срок до 24 часа по Закона за МВР са задържани три лица. Предстои прокуратурата да внесе в съда искания за определне на мерки за неотклонение „Задържане под стража“ спрямо двама от тях.

05.07.2020, 16:14 часа
832 1
Коментари

Бравос

05.07.2020, 22:16 часа
Да пребъде министърът на земле-делието из българските земли!
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha