Езикът на тялото: 8 знака, които издават, че той те харесва

Езикът на тялото: 8 знака, които издават, че той те харесва За да разберете какви чувства изпитва към вас даден човек, не е нужно да сте директни и да го питате веднага. Достатъчно е да обърнете внимание на жестовете и поведението му спрямо вас. Езикът на тялото може да ви даде точния отговор за човека, от когото се интересувате. Ето какво казват психолозите по въпроса:

1. Той премахва всички обекти и вещи, които му пречат да ви вижда
Когато общуваме с човек, когото харесваме, се опитваме да премахнем всички физически бариери между нас. В този случай под бариери се разбират различни предмети като чаши, чинии, чанти, възглавници и т.н. Например, ако някой постави чашата си между себе си и вас, вероятно не изпитва никакви романтични чувства към вас. Или, ако жена държи чантата си пред себе си, когато говори с мъж, тя най-вероятно не желае интимна близост с него.

2. Приближава се твърде близо до вас
Подсъзнателно хората се стремят да се доближат максимално по-близо физически до обекта на своя интерес. Много разпространен жест е, когато той седи срещу вас, да привежда главата си напред. Тази поза показва интерес и признание. Означава също така, че човекът насреща ви ви смята за симпатична, привлекателна и интересна. Обратно, тези, които изпитват неприязън или безразличие към някого, спазват определена дистанция от него. Този модел на поведение е свързан с желанието да защитим личната си територия от „хищници“, спазвайки на разстояние от някого личното си пространство.

3. Стъпалата му сочат към вас
Един от сигурните признаци, че някой ви харесва, що се отнася до езика на тялото, е посоката, към която сочат стъпалата му. Ако човек говори с друг, но краката му сочат към вас, той подсъзнателно иска да привлече вниманието ви към себе си.

4. Повдигнатите вежди не винаги означават изненада
Когато поздравите човек, който ви харесва, веждите ви неволно се повдигат. Колкото повече някоя ви харесва, толкова по-видимо неговите вежди се повдигат.

5. Държи стойката си изправена
Когато мъжете говорят с жена, която харесват, те са склонни подсъзнателно да поддържат гърба си изправен. Склонни са дори понякога да наклонят леко гърба си в посока на дамата. По този начин човек демонстрира всичките си силни черти и става малко по-висок.

6. Когато ходите с някого, обърнете внимание на положението на този човек до вас
Ако човек ходи пред вас, от психологическа гледна точка това означава, че се грижи за себе си и не е много заинтересован от вас. Ако е малко зад вас, може да ви харесва. Ако обаче върви успоредно до вас и поддържа същото темпо, това е сигурен знак, че не е безразличен към вас. Джулиана Гани празнува гола в тузарско джакузи Ох! Ето на коя възраст жените са най-палави Влюбих се в мъжа на най-добрата ми приятелка и не съжалявам

7. Обърнете внимание колко често мига
Когато човек не харесва събеседника си, ще притвори очите си подсъзнателно, ще мига по-често и ще гледа надолу. Клепачите действат като вид бариера, която помага да блокираме човека срещу себе си в случай че не ни допада неговата компания. Ако обаче мъжът насреща ви има чувства към вас, той ще ви гледа съсредоточено в очите и ще мига много по-рядко.

8. Позицията на ръцете също може да го издаде
Един от начините да разберете, че той ви харесва, е разположението на ръцете му. Ако те са скръстени пред тялото му, означава, че се опитва да запази известна дистанция от вас. Обратно – ако ръцете му са свободно отпуснати, това може да означава само едно - той неволно се опитва да покаже, че е отворен към вас.
07.07.2020, 10:00 часа
1624 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha