Разпитват Бойко Борисов заради Пламен Бобоков

Разпитват Бойко Борисов заради Пламен Бобоков Премиерът Бойко Борисов ще бъде разпитан в рамките на досъдебното производство на Спецпрокуратурата по разследването срещу бизнесмена Пламен Бобоков. Министър-председателят ще бъде изслушан като свидетел утре.
"Специализирана прокуратура продължава действията по разследването подсъдебно производство за престъпно сдружение с цел търговия с влияние", съобщиха от обвинението.
Заключението от изготвената компютърно-техническа експертиза на иззети по делото веществени доказателства е обект на задълбочен анализ. С оглед изясняване на обективната истина по досъдебното производство се провеждат множество разпити на свидетели и се приобщават документи, относими към предмета на разследването.
С оглед установена комуникация на различни дати през 2019 г. между лицето Пламен Бобоков и Пламен Нунев, народен представител, областен координатор на ГЕРБ в Русе и Росен Даскалов, бивш общински ръководител на ГЕРБ в Русе, същите са призовани да дадат показания. А Борисов ще свидетелства във връзка с клеветите на Бобоков, изнесени през последната седмица в медийното пространство. 
Пламен Нунев е вторият адаш на Бобоков, който е замесен в чат аферата. Първият е Пламен Узунов - съветникът на президента Румен Радев, за когото стана ясно, че е лобирал в интерес на масления бос за назначаването на конкретни посланици в чужбина. 
06.07.2020, 12:29 часа
433 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha