От РИОСВ-Враца излязоха с подробности за химикалите с изтекъл срок на годност в Роман

От РИОСВ-Враца излязоха с подробности за химикалите с изтекъл срок на годност в Роман От Регионалната инспекция за опазване на околната среда и водите във Враца излязоха с подробности за химикалите в завода „Метизи“ в Роман на извънредна пресконференция, проведена във връзка с противоречиви медиини публикации по темата.
Припомняме, че миналия месец от инспекцията издадоха предписание на фирмата за извозване и предаване на лицензирани фирми на химикалите с изтекъл срок на годност.

РИОСВ – Враца издаде предписание за извозване на химикали с изтекъл срок на годност

Директорът на РИОСВ-Враца инж. Николай Йорданов съобщи, че съгласно представения опис от „Метизи“, наличните химикали в завода са 16 т. 
Това са: силикагел – 2 т, парафин хлориран – 8.8 т, калциев хлорид – 3.3 т и син камък – 238.9 кг. 
„Тези химикали са по-безопасни дори от битовата химия, която се използва в ежедневието“, каза Йорданов.
Той допълни, че с писмо до РИОСВ-Враца през януари фирмата е декларирала, че химикалите ще се използват и няма да се използват като отпадъци. От страна на експерта по "Химични и опасни вещества" Георги Караиванов, на 12 февруари, по случая е дадено положително становище.
От 2016 до 2019 г. той е извършвал ежегодни проверки и не са констатитрани нарушения относно съхранението на химикалите. 
На 3 март тази година от дружеството са класифицирали 2 446 кг химикали като отпадъци, а на 3 юли /петък/ те са предадени за обезвреждане на лицензирана фирма, за което са предоставени необходимите документи, уточни Николай Йорданов.
07.07.2020, 11:32 часа
3125 2
Коментари

Бако

07.07.2020, 14:32 часа
Трът Кольо, трът Кольо, риптибидибидип! Какъв е този ташак!

ГРАДУСА

07.07.2020, 11:53 часа
АЛКОХОЛИЗИРАН СУЕК ! ЗА ТОЗИ НЕКАДЪРЕН НЕГОДНИК ПРАЗНО НЕМА !
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha