Д-р Петър Керемедчиев благодари на специалистите от „Св. Екатерина“ в София за съвместната работа с врачанската болница /снимки/

Д-р Петър Керемедчиев благодари на специалистите от „Св. Екатерина“ в София за съвместната работа с врачанската болница /снимки/ Изпълнителният директор на МБАЛ „Христо Ботев“ във Враца д-р Петър Керемедчиев благодари на шефа на УМБАЛ „Св. Екатерина“ проф. д-р Генчо Начев за съвместната работа между двете лечебни заведения.
„Не бяха много хората, които подадоха ръка на болницата, но той наистина прегърна идеята“, каза д-р Керемедчиев.
Между двете болници е сключен договор, благодарение на който отделението по инвазивна кардиология и съдова хирургия отново отвориха врати във Враца.
„Без помощта на проф. д-р Генчо Начев нямаше как аз да се справя с кадровите въпроси, а на нас не ни трябва просто една услуга, трябва ни качествена услуга, която да предложим на пациентите от нашия регион“, допълни д-р Керемедчиев.
УМБАЛ „Св. Екатерина“ представлява не само помощта, която получаваме, а и методичното и консултантското начало, така и специалистите от Враца са по-спокойни, защото могат да разчитат на помощта на колегите си от столицата.
Д-р Керемедчиев сподели, че проф. д-р Начев е съдействал във града под Околчица да има и лаборатория за PCR тестове.
Той допълни, че сега набляга на следващата цел, която е разширяване на дейността на Съдова хирургия.
„В момента състоянието на отделението касае второ ниво на компетентност, а ние искаме трето ниво на компетентност“, каза д-р Керемедчиев.
Когато това стане факт отделението ще може да предлага цялото портфолио на този вид дейност и услуги, за да може когато пациентът има нужда от по-високо ниво на компетентност, то да е насреща.
„Беше ми мъчно, че болницата беше на кантар, което не може да бъде позволено в един областен град като Враца и наистина, това което се постигна е много добро. Хората от областта няма да има нужда да ходят до Плевен или София, за да получат необходимата им медицинска помощ“, каза проф. д-р Генчо Начев.
07.07.2020, 16:55 часа
2160 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha